Good recipes

Mini reggeli szendvicsek

Üdv! 🙂 Ez az új receptes oldalam, ugyanis a régit abbahagytam. Szerettem volna folytatni, de nem tudok belépni, ezért újat kezdek. Az előző oldalon lévő recepteket bemásolom ide, bár a képeken az előző oldal neve lesz, ezért bocsánatot kérek. Szerencse, hogy csak 2 recept volt rajta. 🙂  Lássuk is!

Ezek a kis szendvicsek elég nyálcsorgatóan néznek ki, pont ezért választottam ezt az első receptnek az oldalon! :)

Remélem nektek is tetszeni, ill. ízleni fog.

-

A recept két részből áll. Az első:

CHEDDAR SAJTOS, ZÖLDHAGYMÁS KEKSZEK

ebből az adagból 8 kis keksz lesz

  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/4 hideg vaj, darabokra vágva
  • 1/2 bögre reszelt cheddar sajt, plusz 1/4 bögrényi a végére
  • 1/2 bögre szeletelt zöldhagyma
  • 1 nagy tojás, lágyan felverve
  • 1/4 bögre + 2 evőkanál tejszín

Melegítsük elő a sütőt 200°C-re.

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, és a sót. Darabold a vajat a lisztes keverékbe. (kb. borsó nagyságú vajdarabok legyenek) Rakd bele a felszeletelt zöldhagymát, és az 1/2 bögre reszelt sajtot.

Egy kis tálba öntsd bele a 11/12 evőkanálnyi felvert tojást, és a tejszínt, keverd össze, majd verd fel habverővel. Öntsd a tojásos keverékbe a száraz hozzávalókat, és jól keverd össze. Ebből egy elég ragadós tésztát kapunk.

Rakd a tésztát egy enyhén lisztezett nyújtódeszkára, és finoman nyújtsd ki 3 cm vastagra. Szaggass kis pogácsákat a tésztából ( lehetőleg 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval). Rakd őket egyenletesen a már előkészített tepsidbe. Gyúrd össze a maradék tésztát, és abból is szaggass pogácsákat (amennyit csak tudsz).

Keverd össze a maradék 11/12 evőkanál felvert tojást 1 teáskanál vízzel. Ezzel a masszával kend be a pogácsák tetejét, szórd meg a maradék 1/4 reszelt sajttal és süsd addig őket, míg a tetejük arany színű nem lesz. (kb. 12-15 perc) Miután kész, rakd a pogácsákat egy rácsra, és várj amíg kihűlnek.

Második része a receptnek:

MINI REGGELI SZENDVICSEK

az adagból 8 mini szendvicset tudunk készíteni

  • olaj
  • 8 kisebb tojás, vagy fürj tojás
  • 2 avokádó, szeletelve
  • só, bors (legjobb a frissen őrölt)
  • az előzőleg kisütött kekszek

Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts fel egy kis olajat, közepes lángon. Süsd meg a tojásokat tükörtojásként. Vágd ketté a kekszeket, és két-két keksz közé tegyél 1 réteg avokádót, és tükörtojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat! :)

minireggeliszendvicsek2

 

Forrás: iamafoodblog.com 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!