Üdv! 🙂 Ez az új receptes oldalam, ugyanis a régit abbahagytam. Szerettem volna folytatni, de nem tudok belépni, ezért újat kezdek. Az előző oldalon lévő recepteket bemásolom ide, bár a képeken az előző oldal neve lesz, ezért bocsánatot kérek. Szerencse, hogy csak 2 recept volt rajta. 🙂 Lássuk is!
Ezek a kis szendvicsek elég nyálcsorgatóan néznek ki, pont ezért választottam ezt az első receptnek az oldalon!
Remélem nektek is tetszeni, ill. ízleni fog.
A recept két részből áll. Az első:
CHEDDAR SAJTOS, ZÖLDHAGYMÁS KEKSZEK
ebből az adagból 8 kis keksz lesz
- 1 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1/4 teáskanál bors
- 1/4 hideg vaj, darabokra vágva
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt, plusz 1/4 bögrényi a végére
- 1/2 bögre szeletelt zöldhagyma
- 1 nagy tojás, lágyan felverve
- 1/4 bögre + 2 evőkanál tejszín
Melegítsük elő a sütőt 200°C-re.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, és a sót. Darabold a vajat a lisztes keverékbe. (kb. borsó nagyságú vajdarabok legyenek) Rakd bele a felszeletelt zöldhagymát, és az 1/2 bögre reszelt sajtot.
Egy kis tálba öntsd bele a 11/12 evőkanálnyi felvert tojást, és a tejszínt, keverd össze, majd verd fel habverővel. Öntsd a tojásos keverékbe a száraz hozzávalókat, és jól keverd össze. Ebből egy elég ragadós tésztát kapunk.
Rakd a tésztát egy enyhén lisztezett nyújtódeszkára, és finoman nyújtsd ki 3 cm vastagra. Szaggass kis pogácsákat a tésztából ( lehetőleg 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval). Rakd őket egyenletesen a már előkészített tepsidbe. Gyúrd össze a maradék tésztát, és abból is szaggass pogácsákat (amennyit csak tudsz).
Keverd össze a maradék 11/12 evőkanál felvert tojást 1 teáskanál vízzel. Ezzel a masszával kend be a pogácsák tetejét, szórd meg a maradék 1/4 reszelt sajttal és süsd addig őket, míg a tetejük arany színű nem lesz. (kb. 12-15 perc) Miután kész, rakd a pogácsákat egy rácsra, és várj amíg kihűlnek.
Második része a receptnek:
MINI REGGELI SZENDVICSEK
az adagból 8 mini szendvicset tudunk készíteni
- olaj
- 8 kisebb tojás, vagy fürj tojás
- 2 avokádó, szeletelve
- só, bors (legjobb a frissen őrölt)
- az előzőleg kisütött kekszek
Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts fel egy kis olajat, közepes lángon. Süsd meg a tojásokat tükörtojásként. Vágd ketté a kekszeket, és két-két keksz közé tegyél 1 réteg avokádót, és tükörtojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat!
Forrás: iamafoodblog.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: