Kemencében sült szezámmagos csirkecombok

Nagyon szeretem a csirkecombokat. Sütve, rántva, mindenhogy! Ha te is imádod, ki kell próbálnod az alábbi extra könnyű receptet. 🙂

KEMENCÉBEN SÜLT SZEZÁMMAGOS CSIRKECOMBOK

6-8 db combhoz

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

Egy tepsibe rakd bele a combokat, a bőrös felével felfele. (Nyugodtan fóliázd ki a tepsit, hogy könnyű legyen takarítani.)

Egy kicsi tálban vagy egy üveg mérőedényben, habverővel verd össze a fokhagymát, a gyömbért a mézet, a szója szószt és a rizsecetet. Öntsd a pácot a combokra, és győződj meg arról, hogy a pác minden combot beborít. Fűszerezd be őket a frissen őrölt borssal.

Süsd őket amíg a combok megpirulnak, ez kb. 30-40 perc. A sütés felénél újra megkenjük a combokat a páccal. Amikor ropogósra sült át, vedd ki a kemencéből, és bőségesen szórd meg a pirított szezámmaggal. Ha szükséges, díszítsük zöldhagymával, és élvezzük a ropogós csirkecombokat!

Forrás: iamafoodblog.com

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »