Good recipes

Kemencében sült szezámmagos csirkecombok

Nagyon szeretem a csirkecombokat. Sütve, rántva, mindenhogy! Ha te is imádod, ki kell próbálnod az alábbi extra könnyű receptet. 🙂

ksszcs2

KEMENCÉBEN SÜLT SZEZÁMMAGOS CSIRKECOMBOK

6-8 db combhoz

Elkészítési idő: kb. 40 perc

  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 – 1,5 cm gyömbér, aprítva
  • 1/4 csésze méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet (vagy fehérecet)
  • frissen őrölt bors
  • 6-8 db csontos, bőrös csirkecomb
  • 1 teáskanál pirított szezámolaj
  • pirított szezámmag
  • szeletelt zöldhagyma

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

Egy tepsibe rakd bele a combokat, a bőrös felével felfele. (Nyugodtan fóliázd ki a tepsit, hogy könnyű legyen takarítani.)

Egy kicsi tálban vagy egy üveg mérőedényben, habverővel verd össze a fokhagymát, a gyömbért a mézet, a szója szószt és a rizsecetet. Öntsd a pácot a combokra, és győződj meg arról, hogy a pác minden combot beborít. Fűszerezd be őket a frissen őrölt borssal.

Süsd őket amíg a combok megpirulnak, ez kb. 30-40 perc. A sütés felénél újra megkenjük a combokat a páccal. Amikor ropogósra sült át, vedd ki a kemencéből, és bőségesen szórd meg a pirított szezámmaggal. Ha szükséges, díszítsük zöldhagymával, és élvezzük a ropogós csirkecombokat!

ksszcs3Forrás: iamafoodblog.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!